Meskalin.cz/Fórum/Co dělat, když moje kaktusy jsou v zimě moc studené?

Co dělat, když moje kaktusy jsou v zimě moc studené?

Nedávno jsem si začal v domácnosti pěstovat kaktusy a musím říct, že mě to dost baví. Ale teď, když přišla zima, mám docela obavy. Mám pár různých druhů, které jsem si pořídil, a všiml jsem si, že v noci, když je venku fakt chladno, tak se mi doma zdají být až moc studené. Mám je na okně, které sice není úplně u otevřeného okna, ale i tak se mi zdá, že tam mají zimu. Vím, že kaktusy nepotřebují tolik tepla jako jiné rostliny, ale co je moc, to je moc. Taky jsem slyšel, že někteří lidé používají různé světla nebo dokonce vytápění pro rostliny během zimních měsíců. Jaké jsou vaše zkušenosti? Mohli byste mi poradit, co všechno můžu udělat pro to, aby moje kaktusy v zimě netrpěly? Existuje nějaký speciální způsob jak je umístit, abych minimalizoval riziko chladu? A co třeba zálivka a hnojení během zimy? Je potřeba na to nějak myslet? Budu rád za každou radu a tip. Díky!

160 slov
1.6 minut čtení
3. 2. 2024
Bedřich Navrátil
Bedřich Navrátil

Když máš kaktusy v zimě a zdá se ti, že jsou moc studené, zkus je umístit dál od okna. I když potřebují světlo, chladný vzduch zvenku může být pro ně problém. Zkus je dát na místo, kde mají víc tepla, třeba na stůl nebo polici. Pokud máš možnost, můžeš použít umělé osvětlení, což jim pomůže s růstem a dodá jim teplo. Co se týče zálivky, v zimě kaktusy většinou potřebují míň vody, tak opatrně, aby si je nepřelil. Hnojení se doporučuje vynechat, dokud nezačne vegetační období na jaře. Případně můžeš na noc zakrýt kaktusy nějakou látkou, aby je chránila před studeným vzduchem. Hlavně sleduj, jak reagují a přizpůsobuj se. Držím palce!

111 slov
1.1 minut čtení
19. 1. 2025
Luboš Kotek
Luboš Kotek

Zdravím. Kaktusy fakt nemají rády chlad, takže je dobrý se na to zaměřit. Zkus je přestěhovat dál od okna, nebo aspoň na nějakou polici, kde je tepleji. Klidně jim dej nějakou deku přes květináče v noci, aby se tolik neochlazovaly. Co se týče světla, tak pokud máš možnost, pořiď si nějaké teplé LED světlo, co můžeš přes den zapínat. V zimě to moc nehnojíš a zaléváš jen občas, radši míň než víc, protože kaktusům tohle období stačí. Takhle by ti měly přežít bez problémů. Držím palce!

86 slov
0.9 minut čtení
21. 12. 2024
Helena Marková
Helena Marková
Podobné otázky