Meskalin.cz/Fórum/Může být kaktus venku v dešti?

Může být kaktus venku v dešti?

Zajímalo by mě, jestli je pro kaktusy dobré, když je nechám venku v dešti. Mám doma pár různých druhů, jako je Echinopsis nebo třeba Mammillaria, a vždycky jsem je měl na sluníčku ve skleníku. Ale teď, když začalo léto a občas se u nás spustí silný déšť, tak nevím, jestli je nechat venku nebo je radši schovat dovnitř. Slyšel jsem, že kaktusy milují slunce a sucho, ale co když prší? Mohou se utopit nebo něco podobného? A co třeba hniloba kořenů? Slyšel jsem, že to může být problém, když jsou kaktusy dlouho mokré. Jak to vlastně je? Kdybych je dal pod nějakou střechu nebo pod strom, pomohlo by to? Nebo bych měl radši zajistit, aby vůbec nebyly mokré? Přemýšlím o tom, jak moc je potřeba brát ohled na počasí a jaký vliv má déšť na jejich zdraví. Máte někdo zkušenosti s tímto tématem? Jak to děláte vy? Děkuju za odpovědi.

150 slov
1.5 minut čtení
29. 9. 2023
Pavla Světlíková
Pavla Světlíková

Kaktusy obecně mají rády sucho a slunce, takže pokud je venku silný déšť, může to být problém. Hlavně u těch menších jako Mammillaria nebo Echinopsis. Když jsou dlouho mokré, může to vést k hnilobě kořenů, což je pak těžký problém. Pokud víš, že bude pršet, tak je určitě lepší je schovat. Můžeš je dát pod střechu nebo pod nějaký strom, aby tolik nenavlhly. Myslím, že pár kapek jim neublíží, ale jestliže prší dlouho a silně, tak radši udělej něco, aby se nevyplavily. Takže shrnutí – venku v dešti nechat na dlouho není dobrý nápad.

94 slov
0.9 minut čtení
28. 1. 2024
Milan Tomeš
Milan Tomeš

Kaktusy obecně fakt nemají rády, když jsou dlouho mokré. Takže pokud prší a máš je na sluníčku, měly by být v pohodě, ale jestli máš silný déšť, tak bych je radši schoval. Hlavně kvůli hnilobě kořenů. Můžeš je dát pod střechu nebo pod strom, to by mělo pomoct, aby nebyly přímo zmoklé. Kaktusy jako Echinopsis a Mammillaria jsou zvyklé na sucho a slunce, takže moc vody jim neprospívá. Zkrátka, krátký déšť je ok, ale dlouhý a silný bych řešil. Hlavně se nebát a sledovat je.

85 slov
0.9 minut čtení
20. 12. 2023
Adéla Tvrdíková
Adéla Tvrdíková

Jo, kaktusy venku v dešti... to je trochu oříšek. Obecně platí, že kaktusy mají raději sucho a slunce, takže pokud se spustí silný déšť, může to být problém. Kaktusy jako Echinopsis nebo Mammillaria můžou mít potíže s hnilobou kořenů, když jsou dlouho mokré. Pokud je necháš venku a prší, hrozí, že se utopí nebo prostě začnou hnít. Pokud máš možnost, určitě je dej pod nějakou střechu nebo strom, aby byly chráněné před přímým deštěm. Také můžeš zkontrolovat, jestli mají dobrou drenáž, to je dost důležité. Někdo říká, že jim krátký déšť neublíží, ale delší mokro už jo. Takže já bych je radši schoval, když se blíží silný déšť.

108 slov
1.1 minut čtení
31. 3. 2024
Nikola Píchová
Nikola Píchová
Podobné otázky