Meskalin.cz/Fórum/Kaktus v zimě uschne, co s tím?

Kaktus v zimě uschne, co s tím?

Mám problém se svým kaktusem. Každou zimu se snažím mu věnovat velkou péči, ale letos to vypadá, že uschl. Vypadal zdravě, krásně zelený a všechno, ale teď je takový zvadlý a suchý. Nechápu, co jsem mohl udělat špatně. Myslíte si, že je možné ho ještě zachránit, nebo už je pozdě? Jaké kroky bych měl podniknout? Mám ho přesunout na jiné místo, nebo se mu mám pokusit dodat nějakou vodu? Kdybych měl kaktus zalévat, jak často by to mělo být? A co teď s tím, když je uschlý - mám ho raději ostříhat nebo nechat tak? Zajímalo by mě i to, jak mu mohu příště předejít takovému úhynu. Jaké jsou nejlepší praktiky pro pěstování kaktusů v zimních měsících? Děkuji všem za rady!

121 slov
1.2 minut čtení
22. 11. 2024
Antonín Král
Antonín Král

Tak to je blbý, kaktusy jsou dost choulostivý. Zkus ho přesunout na světlejší místo, ale ne na přímý slunce, to by mohl spálit. Co se vody týče, kaktusy v zimě potřebují fakt málo, tak opatrně. Pokud je už úplně uschlej, můžeš zkusit ostříhat suchý části, ale ne moc. Voda by mohla pomoct, ale určitě nedávej moc najednou. Zalej ho jednou za měsíc nebo míň, podle toho jak je teplo. Příště na zimu zkus dát do chladnějšího, ale ne moc – ideál je kolem 10-15°C a méně vody. V zimě to chce prostě šetřit s vodou a hlídat světlo.

99 slov
1 minut čtení
22. 9. 2024
Josef Černý
Josef Černý

Hele, to se stává, kaktusy jsou dost citlivý na zimní péči. Zkus ho přesunout na světlejší místo, ale ne na přímý slunce, to by mohlo být moc. Voda by měla být opatrně, pokud už je zvadlej, tak ho nezalévej hned, spíš počkej, jestli se trochu vzpamatuje. Když uschne, tak je dobrý ostříhat ty úplně suchý části, ale jinak ho nech v klidu. Zimní období chce menší zálivku, tak jednou za měsíc stačí, když je chladno. Příště dávej pozor na teplotu a vzdušnou vlhkost, tohle může být důvod úhynu. Tak hodně štěstí!

91 slov
0.9 minut čtení
14. 9. 2024
Milena Píchová
Milena Píchová
Podobné otázky