Meskalin.cz/Fórum/Kde se dají sehnat dobrý hnojiva pro kaktusy?

Kde se dají sehnat dobrý hnojiva pro kaktusy?

Mám na srdci takovou otázku, která mě trápí už nějakou dobu. Pěstuju kaktusy a sukulenty už nějaký čas a vím, že hnojení je důležitý aspekt, pokud chci, aby moje rostliny prosperovaly a vypadaly zdravě. Ale teď se dostávám k tomu, kde vlastně sehnat kvalitní hnojivo určené přímo pro kaktusy? Někde jsem zaslechl, že je dobré používat speciální hnojiva pro tyhle rostliny, ale nevím, co přesně hledat. Myslíte, že se dají koupit v běžných zahradnictvích, nebo je lepší hledat v obchodech s exotickými rostlinami? A co internetové obchody? Mají tam nějaké osvědčené značky nebo typy hnojiv, které byste doporučili? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké přírodní alternativy nebo domácí recepty na hnojiva pro kaktusy. Slyšel jsem o různých metodách, ale nejsem si jistý, co funguje a co ne. Jaká je vaše zkušenost s hnojením kaktusů a jaký typ hnojiva používáte? Děkuji za vaše tipy a rady!

146 slov
1.5 minut čtení
31. 7. 2022
Petr Šulc
Petr Šulc

Dobrý tip je zajít do nějakého zahradnictví, většinou mají sekci s hnojivy a najdeš tam i speciální pro kaktusy. Zkoušel jsem hnojivo od značky Substral a docela mi vyhovovalo. Taky můžeš popřemýšlet o hnojivech z internetových obchodů, jako je třeba Heureka nebo přímo specializované stránky na kaktusy. Tam se většinou dají sehnat i doporučené značky. Co se týče přírodních alternativ, tak prý funguje třeba zředěný banánový slupky nebo kávy, ale to jsem zatím nezkoušel. Zajímavý jsou taky domácí recepty, ale chce to trošku experimentovat. Hlavně nezapomeň hnojit na jaře a v létě, to je pro kaktusy důležitý. Tak snad ti to pomůže!

102 slov
1 minut čtení
24. 10. 2024
Karel Suchý
Karel Suchý

Hnojiva pro kaktusy se dají sehnat v různých obchodech. Mě osobně se osvědčilo zajít do zahradnictví, většinou tam mají speciální hnojiva na kaktusy a sukulenty. Je dobrý si pohlídat, aby bylo hnojivo s nízkým obsahem dusíku, to je pro tyhle rostliny ideální. Pokud nemáš možnost zajít do obchodu, tak se podívej na internet, já jsem kupoval třeba z e-shopu, co se specializuje na rostliny a měli tam super výběr. Značky jako Cactus Jack nebo nějaké bio hnojivo většinou fungují dobře.

Co se týče přírodních alternativ, tak jsem slyšel o použití rozpuštěného banánového slupku ve vodě nebo i o kávové sedlině, ale to je spíš taková "domácí" metoda. Někdo to zkouší a říká, že to funguje, ale já osobně bych spíš doporučil držet se těch speciálních hnojiv. Hnojení dělej hlavně na jaře a v létě, to jsou pro kaktusy aktivní měsíce. Snad ti tyhle tipy pomůžou!

145 slov
1.5 minut čtení
1. 10. 2024
Martin Mach
Martin Mach