Způsobují kaktusy psychické účinky, když je někdo sní?
Nedávno jsem narazil na zajímavé téma ohledně kaktusů, konkrétně těch, které obsahují psychoaktivní látky jako meskalin. Vím, že některé druhy kaktusů, jako je například Peyote nebo San Pedro, se používají v tradičních rituálech a mají prý schopnost vyvolat halucinace a změněné stavy vědomí. To mě vedlo k zamyšlení: pokud by někdo snědl kaktus s obsahem meskalinu, jaké psychické účinky to na něj může mít? Může to mít vliv na jeho psychiku či chování? A co třeba vedlejší účinky? Zajímá mě, jestli jsou tyto účinky spojené pouze s konkrétními druhy kaktusů, nebo jestli se i jiné rostliny v této rodině chovají podobně. Jak to vlastně funguje? Měli jste někdo osobní zkušenosti s konzumací takových kaktusů? Co se vám stalo, jaké pocity jste zažívali? Rád bych slyšel názory nejen od těch, kteří mají zkušenosti s konzumací, ale také od těch, kteří se o tuto problematiku zajímají z pohledu botaniky nebo psychologie. Napadá mě také otázka legality a dostupnosti těchto rostlin v různých zemích. Jak je to s pěstováním a použitím takových kaktusů u nás? Zkrátka bych chtěl prozkoumat toto fascinující téma o kaktusech a jejich možných psychických účincích.