Jaké sukulenty jsou nejlepší pro začátečníky?
Když jsem se rozhodl, že bych chtěl mít doma nějaké sukulenty, úplně jsem nevěděl, kde začít. Je jich tolik různých druhů a já bych rád věděl, které z nich jsou nejvhodnější pro někoho jako já, kdo má s pěstováním rostlin jen minimální zkušenosti. Slyšel jsem, že sukulenty jsou celkem odolné a snadno se o ně stará, ale přesto bych se rád dozvěděl konkrétně, které druhy by byly pro mě ideální. Jaké sukulenty byste doporučili začátečníkům? Mám strach, že když si vyberu něco příliš náročného na péči, tak to nezvládnu a rostlina mi uhynie. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické druhy, které jsou fakt nenáročné a zvládnou i menší pozornost. Například, co takové aloe vera? Je to dobrá volba? A co třeba některé kaktusy? Jaké jsou nejlepší tipy na údržbu sukulentů pro úplné nováčky? Dají se některé z nich pěstovat i bez slunečního světla, nebo vyžadují hodně slunce? Jak často je potřeba je zalévat a jaký typ půdy je pro ně nejlepší? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak správně hnojit nebo zda to vůbec potřebují. Jaká je vaše zkušenost? Jaké sukulenty máte vy sami a jak jste začínali vy? Každý názor nebo tip by mi velmi pomohl.