Jaké kaktusy se hodí na stůl?
V poslední době jsem si všiml, že stále více lidí si do svého interiéru přidává rostliny, a já bych chtěl udělat to samé. Mám ale konkrétně zájem o kaktusy, protože jsou to podle mě zajímavé a nenáročné rostliny, které mohou přinést do domácnosti trochu té exotiky. Chci je umístit na stůl v obýváku, ale nejsem si jistý, které druhy by byly nejvhodnější. Hledám takové, které nejen že dobře vypadají, ale také se snadno udržují. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké menší druhy kaktusů, které se dobře vyjímají v dekoraci a zároveň nejsou příliš náročné na péči. Máte tipy na konkrétní druhy, které by mohly být ideální do prostoru na stůl? A co se týče jejich umístění – je lepší je mít na slunném místě nebo spíš ve stínu? Také bych byl rád za rady ohledně zalévání a hnojení, protože chci, aby kaktusy vypadaly zdravě a šťastně. Slyšel jsem, že některé kaktusy jsou vhodné i pro začátečníky. Jaké máte zkušenosti s pěstováním kaktusů na stole? Jaké odrůdy máte doma vy? Jak je to s jejich životností a jak často je potřeba je přesazovat? Rád bych věděl víc o tom, co všechno potřebuji zvážit předtím, než si nějaké kaktusy pořídím.