Můžu používat kompost na vzácné sukulenty?
Zdravím všechny pěstitele sukulentů a kaktusů. Mám doma několik vzácných druhů sukulentů, které se snažím pěstovat co nejlépe. Poslední dobou jsem přemýšlel o tom, jak vylepšit jejich podmínky a narazil jsem na myšlenku používat kompost jako součást substrátu. Jenže pak jsem si začal dělat starosti, jestli je to dobrý nápad, nebo jestli by to mohlo způsobit víc škody než užitku. Slyšel jsem, že kompost může být skvělým zdrojem živin, ale zároveň jsem i četl, že některé rostliny, a vzácné sukulenty obzvlášť, nemají rády příliš bohaté nebo těžké půdy. Mám strach, že by jim to mohlo uškodit, pokud bude kompost příliš těžký nebo pokud nebude dostatečně odvodněný. Jaké máte zkušenosti s použitím kompostu na sukulenty? Měli jste někdy problém s kořenovou hnilobou nebo jinými chorobami kvůli nevhodnému substrátu? Jaký poměr kompostu a jiných složek byste doporučili pro vzácné druhy? Možná byste mi mohli poradit i nějaké alternativy k běžnému kompostu, které by byly pro sukulentní rostliny více vhodné? Díky za jakoukoli radu alebo zkušenost!