Meskalin.cz/Fórum/Může Aloe Vera pomoci na pihu nebo akné?

Může Aloe Vera pomoci na pihu nebo akné?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně Aloe Vera a jejího vlivu na pleť, hlavně co se týče pih a akné. Už delší dobu se snažím najít přírodní řešení pro zlepšení své pleti, protože bojuju s akné a občas se mi objeví i nějaké pihy, které bych raději neměla. Slyšela jsem, že Aloe Vera je super věc na pokožku, že má spoustu blahodárných účinků, ale nejsem si úplně jistá, jestli to opravdu funguje na tyhle problémy. Zkoušela jsem různé krémy a masti, ale nic moc mi nepomohlo. Tak mě zajímá, jestli máte někdo zkušenosti s použitím Aloe Vera přímo na akné nebo pihy? Jak jste to používali? Mělo to nějaký efekt? A co třeba různé formy – gel, šťáva, nebo přímo čerstvé listy? Opravdu by mě zajímal váš názor a případně i tipy na to, jak nejlépe Aloe Vera aplikovat. Díky moc!

141 slov
1.4 minut čtení
26. 2. 2023
Ladislav Sládek
Ladislav Sládek

Aloe Vera může být fakt užitečná na akné, většina lidí říká, že má zklidňující a protizánětlivé účinky. Můžeš zkusit gel z Aloe přímo z listu, je to přírodní a většinou to má skvělý efekt. Když to aplikuješ na postižená místa, může ti to pomoct vysušit pupínky a trochu je zklidnit. Co se týče pih, tam už to může být slabší, protože Aloe neodstraní pigmentaci, ale může pleť trochu rozjasnit a hydratovat. Zkusila jsem i různé krémy s Aloe, ale většinou preferuju ten čerstvý gel. Měla jsem hodně dobré výsledky, když jsem gel používala pravidelně. Hlavně buď trpělivá, výsledky se neobjeví přes noc.

102 slov
1 minut čtení
20. 5. 2024
Jarmila Mašková
Jarmila Mašková

Aloe Vera fakt může pomoct, aspoň co jsem slyšel. Mám kamarádku, co měla dost problémů s akné a zkoušela Aloe gel a říkala, že to docela fungovalo. Prý to má protizánětlivý účinky a uklidňuje pleť. O pihách nevím moc, ale některé lidi tvrdí, že to pomáhá i na zpevnění pleti a že po čase pihy nejsou tak vidět. Já osobně jsem používal gel z Aloy přímo z listu, což je asi nejlepší varianta, protože je to čerstvý a bez chemie. Prostě jsem odřízl kousek listu a vymáčkl tu šťávu na pleť. Dával jsem to na večer a ráno jsem viděl menší zarudnutí. Takže doporučuji vyzkoušet, minimálně to neublíží. Tak držím palce!

111 slov
1.1 minut čtení
10. 8. 2023
Jindřich Dunka
Jindřich Dunka