Jaké sukulenty se hodí do vertikální zahrady?
Vertikální zahrady jsou teď fakt trendy, že? Všude kolem vidím ty krásné zelené stěny a přemýšlím, jak bych něco podobného mohl mít i doma. Ale co vlastně zasadit do takového prostoru? Hlavně bych chtěl, aby to vypadalo hezky a taky aby to nebylo moc náročné na péči, protože mám občas tendenci zapomínat na zalévání. Slyšel jsem, že sukulenty jsou skvělou volbou, ale jaké konkrétní druhy by se měly použít? Chtěl bych něco, co je odolné a vydrží i menší množství vody, ale zároveň aby to vypadalo zajímavě. Myslím, že různé tvary a barvy by mohly vytvořit úžasný efekt. Něco jako kaktusy nebo jiné exotické rostliny by byly super. Mám strach, že některé sukulenty by nemusely přežít v omezeném prostoru nebo že by se navzájem nějakým způsobem nepodporovaly. Jak je to vlastně s jejich nároky na světlo? Potřebují víc světla nebo se spokojí i s mírným stínem? A co třeba substrát, dá se použít něco běžného nebo je potřeba speciální směs? Děkuju moc za všechny tipy a rady, budu vděčný za jakékoli informace o tom, jak na to správně. Jaké sukulenty doporučujete pro vertikální zahradu?