Jak moc slunce potřebují moje kaktusy?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám doma pár kaktusů, které se mi podařilo uchovat při životě už nějakou dobu, ale teď řeším dilema ohledně jejich umístění a slunečního svitu. Jak moc slunce vlastně tyhle exotické rostlinky potřebují? Slyšel jsem, že některé kaktusy zvládnou i přímé slunce, zatímco jiné raději ocení jen rozptýlené světlo. Jak je to tedy s těmi, co jsem si pořídil? Ty moje byly na balkoně a zdá se, že se jim to tam líbí, ale co když je to moc? Nebo naopak málo? Jak poznám, že mají dostatek světla? Zatím se mi zdají v pohodě, ale občas mi připadá, že by mohly být zelenější nebo víc kvést. A co se týče zalévání – má vliv na to, kolik slunce dostávají? Pokud je dám na místo s větším slunečním svitem, musím třeba více častěji zalévat? Chtěl bych se zeptat také na to, jestli je lepší je pěstovat uvnitř nebo venku. Mám strach, že když je dám ven do plného slunce, spálí se mi. Tak jaký je váš názor a zkušenosti s tímto tématem? Vím, že každá rostlina je jiná, ale chtěl bych vědět, co si o tom myslíte vy a jaké máte tipy nebo rady. Díky moc!