Jak poznám, že mám na kaktusu škůdce a jak ho zbavit?
Když jsem si pořídil svůj první kaktus, byl jsem nadšený, jak krásně roste a jak se mu daří. Ale teď mám pocit, že se s ním něco děje, a nevím, jestli to je jen moje přehnaná starostlivost nebo jestli opravdu něco není v pořádku. Mám obavy, že by se na něm mohli objevit škůdci, ale jak to vlastně poznat? Jaké příznaky bych měl sledovat? Může být nějaká změna v barvě nebo textuře? Co třeba žluté skvrny nebo blednutí? A co když se objeví pavučinky nebo drobní brouci? Je pravda, že některé škůdce je těžké odhalit, protože jsou malí a schovaní? Také bych rád věděl, jaké metody mohu použít k odstranění škůdců z kaktusu. Mám zkusit nějaké chemické přípravky, nebo je lepší zvolit přírodní metody? A co když se škůdci vrátí? Existují nějaké prevenční opatření, která mohu přijmout, abych minimalizoval riziko jejich návratu? Vím, že péče o kaktusy může být náročná, a nechci ztratit svou rostlinu. Jak poznám správný čas na zásah a co přesně dělat? Kde najdu spolehlivé informace o těchto metodách? Byl bych vděčný za jakékoli rady a tipy od zkušenějších pěstitelů.