Proč mi kaktus usychá?
Mám doma kaktus, který vypadal dlouho zdravě a šťavnatě, ale teď se začíná nějak divně kroutit a ztrácí barvu. Chtěla bych se zeptat, co by mohlo být příčinou jeho usychání. Možná jsem mu dala moc vody? Četla jsem, že kaktusy potřebují málo vláhy, ale občas mám pocit, že je ten můj tak trochu zvláštní. Hlavně, když se podívám na jeho půdu, tak nevím, jestli je dost suchá nebo už moc mokrá. Možná ho trápí nějaký hmyz? Viděla jsem na něm malé bílé tečky, ale nevím, jestli to je normální nebo ne. Taky jsem zapomněla na slunce – má takové místečko na okně, ale poslední dobou tam svítí slunce jen krátce. Může to být problém? A co teplota? Občas je u nás doma dost chladno a já nevím, jak moc to ovlivňuje jeho růst. Mohlo by to být i tím, že jsem ho přesazovala? Vím, že to může být stresující pro rostliny, ale snažila jsem se to udělat opatrně. Pokud má někdo zkušenosti s tímhle problémem a ví, co by mohlo kaktusu pomoci, budu moc ráda za rady a tipy. Jak poznat, co mu vlastně schází? Může být něco jiného než voda nebo světlo? Děkuju za pomoc!