Meskalin.cz/Fórum/Kde se dají koupit sazenice salvinie?

Kde se dají koupit sazenice salvinie?

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, kde se dají sehnat sazenice salvinie. Už delší dobu sleduji tuhle krásnou vodní rostlinu a přemýšlím, že bych si ji chtěl pořídit do svého akvária. Jenže jsem narazil na problém, že nevím, kde ji vlastně koupit. Zkoušel jsem místní zahradnictví, ale nikde je neměli. Hledal jsem i na internetu, ale většina stránek nabízela jen semena nebo nějaké drobné rostlinky, které mi přišly dost nezkušené na to, aby přežily v mých podmínkách. Mám rád kvalitní sazenice a ideálně bych chtěl něco zdravého a silného, co se dobře uchytí. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na obchody nebo e-shopy, kde by mohli mít sazenice salvinie skladem? Případně jestli máte osobní zkušenost s nějakým dodavatelem, co by mi mohl doporučit? Rád bych věděl i o cenových relacích a jak by mě to mohlo vyjít. Třeba jste někdo narazil na nějaké akce, nebo víte o speciálních prodejích nějakých rostlinářů? Budu vděčný za jakoukoli radu a tip, protože bych opravdu chtěl salvinie mít v akváriu co nejdříve. Díky moc!

172 slov
1.7 minut čtení
21. 10. 2023
Antonín Pokorný
Antonín Pokorný

Zkus se podívat na nějaké specializované akvaristické obchody, některé mají fakt dobrý výběr. Mě třeba pomohlo prohledat e-shopy jako je Akvaristika-online nebo Rostliny do akvária. Často mají i sekci s rostlinami a občas tam narazíš na sazenice salvinie. Hlavně se dívej na recenze, abys měl jistotu, že to bude kvalitní. Pak taky zkus místní akvaristické skupiny na Facebooku, tam bývá spousta lidí, co prodávají přebytečné rostliny, třeba někdo bude mít salvinie na prodej. Ceny se pohybují různě, ale většinou to vyjde kolem 50-100 Kč za hezkou sazenici. Měj štěstí!

89 slov
0.9 minut čtení
6. 4. 2024
Zdeněk Brychta
Zdeněk Brychta

Salvinie se dají sehnat v několika obchodech s akvaristikou, ale je pravda, že to může být dost fuška. Zkus se podívat na specializované e-shopy jako je třeba akvarijnirostliny.cz nebo rostliny-akvarium.cz. Občas mají i akce nebo slevy na rostliny. Pokud chceš něco opravdu kvalitního, doporučuju omrknout místní trhy s rostlinami, tam můžeš někdy narazit na nadšence, co prodávají zdravé sazenice. Co se týče cen, většinou se pohybují kolem 30-50 Kč za kus, ale záleží na velikosti a kvalitě. Když budeš mít štěstí, tak narazíš i na větší balení za lepší cenu. Držím palce, ať se ti podaří ji sehnat!

98 slov
1 minut čtení
18. 1. 2025
Marcela Švábová
Marcela Švábová