Meskalin.cz/Fórum/Existují roboti, co by mi pomohli s péčí o kaktusy?

Existují roboti, co by mi pomohli s péčí o kaktusy?

Zajímalo by mě, jestli už existují nějaké roboti nebo automatizované systémy, které by mi mohly pomoci s péčí o mé kaktusy. Mám doma několik druhů, ale občas je těžké sledovat, kdy je potřeba je zalít, jakou mají vlhkost a tak podobně. Občas zapomenu a pak zjistím, že některé z nich začínají vadnout. Vím, že některé rostliny jsou docela odolné a nepotřebují tolik pozornosti, ale kaktusy si zaslouží také nějakou péči. Napadlo mě, jestli třeba neexistují nějaké chytré zařízení, které by mě mohly upozornit na to, kdy je čas na zálivku nebo jestli by dokonce mohly automaticky zavlažovat. Slyšel jsem něco o senzorech půdy a různých aplikacích na chytré telefony, ale chtěl bych se zeptat, zda někdo z vás má zkušenosti s roboty určenými přímo na péči o rostliny. Jaké máte názory na tyto inovace v zahradničení? Fungují opravdu dobře? Nebo je lepší se spolehnout na tradiční metody pěstování? Děkuji za každou radu!

152 slov
1.5 minut čtení
20. 4. 2023
Patrik Říha
Patrik Říha

Jo, už existujou nějaký roboty a chytrý systémy na péči o rostliny. Třeba senzory vlhkosti, co si dáš do květináče a připojíš je k aplikaci v telefonu. Ta ti pak napíše, kdy je potřeba kaktusy zalít nebo jestli mají moc nebo málo vody. Někdy jsou i automatický zavlažovače, co to udělaj za tebe. Tyhle technologie můžou fakt pomoct, když na to zapomínáš, ale záleží na tom, jak moc chceš investovat. Některý lidi říkaj, že je to super, jiní radši zůstávaj u klasiky a prostě se naučej sledovat svoje kaktusy sami. Takže to chce asi trochu zkusit a uvidíš, co funguje pro tebe.

102 slov
1 minut čtení
19. 11. 2023
Jiří Vašek
Jiří Vašek

Jo, určitě existujou nějaký gadgety, co ti můžou pomoct s kaktusama. Třeba senzory půdy, co měří vlhkost a pak ti pošlou upozornění na telefon, když je čas zalít. Některý modely dokonce umějí automaticky zavlažovat, což se hodí, když zapomeneš. Slyšel jsem o chytrých květináčích, co mají vestavěný systém na zavlažování a dokonce i světlo, aby kaktusy měly optimální podmínky. Myslím, že to fakt funguje, ale záleží na tom, jaké máš rostliny a jak moc se o ně staráš. Někdo preferuje klasiku a říká, že tohle je zbytečný, ale pokud často zapomínáš, tak bys mohl ušetřit nervy. Takže za mě by to stálo za zkoušku.

104 slov
1 minut čtení
16. 3. 2024
Andrea Marešová
Andrea Marešová