Co dělat, když kaktusy v akváriu začnou hnít?
Přišlo mi, že moje akvárium s kaktusy se proměnilo v něco, co bych rozhodně nečekal. Vypadá to, že některé z mých krásných kaktusů začínají hnít a já nevím, co s tím. Snažil jsem se jim dávat dostatek světla a dodržovat všechna pravidla o zalévání, ale přesto mám pocit, že je něco špatně. Je možné, že je to příliš vlhké prostředí? Mám je přesunout jinam nebo snížit množství vody? A jak poznám, jestli jsou ještě zachránitelní? Zkoušel jsem i další triky, jako je osvětlění nebo změna substrátu, ale nic zatím nezabralo. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má podobnou zkušenost a jaké máte tipy na záchranu kaktusů v akváriu. Mám se snažit je vysadit nebo použít nějaké speciální látky na prevenci hniloby? Vím, že kaktusy potřebují mnohem méně vody než jiné rostliny, ale mám strach, že když je nechám úplně suché, tak uhynou. Jak tedy najít tu správnou rovnováhu? Existují nějaké specifické znaky hniloby, na které bych si měl dávat pozor? A co ostatní rostliny v akváriu? Mohou mít také vliv na zdraví kaktusů? Budu vděčný za jakékoliv rady a tipy od těch, kteří si prošli podobnými problémy.