Jak správně nastavit pH vody pro kaktusy v hydroponii?
Když se člověk pustí do pěstování kaktusů, tak je to docela dobrodružství, že? A teď, když jsem se rozhodl zkusit hydroponii, tak mě zasáhla nová vlna otázek. Jak vlastně nastavit pH vody, aby kaktusy měly to nejlepší prostředí pro růst? Slyšel jsem, že kaktusy mají rády mírně kyselé až neutrální podmínky, ale co to přesně znamená v číslech? Které hodnoty pH jsou pro ně ideální? Narazil jsem na různé názory, někdo říká 6 až 7, jiný zase tvrdí, že by to mělo být někde mezi 5 a 6. Jak to tedy je? A jakým způsobem vlastně můžu pH vody upravit? Existují nějaké speciální přípravky nebo je možné použít něco z domácnosti? Slyšel jsem i o citrónové šťávě nebo octu, ale bojím se, aby to nebylo moc agresivní. Měli byste mi doporučit nějaké testovací soupravy na pH? A jak často bych měl kontrolovat pH vody? Je to něco, co bych měl dělat pravidelně, nebo stačí jednou za čas? Nepotřebují kaktusy speciální péči ohledně živin v hydroponickém systému? Vím, že některé živiny mohou ovlivnit pH vody. Takže pokud mám v systému živiny pro kaktusy, jak to všechno funguje dohromady? Pokud máte zkušenosti s pěstováním kaktusů v hydroponii a víte, jak nastavit ideální pH vody, moc bych ocenil vaše rady a tipy. Děkuji!