Jak poznám vzácný kaktus v mé sbírce?
V poslední době jsem začal více pronikat do světa kaktusů a sukulentů a mám pocit, že už jsem si vytvořil docela pěknou sbírku. Ale teď se mi pořád pletou pojmy jako vzácné, běžné a jak vlastně poznat, co mám doma. Zajímá mě, jak rozeznám ty vzácnější kousky mezi těmi obyčejnými. Napadlo mě, jestli existují nějaké specifické znaky nebo vlastnosti, podle kterých bych mohl určit, že právě tenhle kaktus je vzácnější než ostatní. Mám na mysli třeba barvy květů, tvar, nebo jestli je to spíš o tom, kolik jich roste v přírodě. A co takové informace o původu? Ovlivňuje to vzácnost? Mám většinou kaktusy z obchodu nebo ze zahradnictví, ale slyšel jsem, že některé druhy jsou endemické a rostou jen na jednom místě. Jak to vlastně funguje? Jaké by měly být mé první kroky, abych si byl jistý, že jsem objevil něco opravdu unikátního? Bude mi stačit prozkoumat internet nebo bych měl navštívit nějakého odborníka? Určitě nějaké tipy máte, tak budu rád za jakékoliv rady nebo zkušenosti. Jaký je vlastně váš pohled na tohle téma a co všechno mám brát v úvahu při určování vzácných kaktusů? Díky!