Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy?

Jaké hnojivo je nejlepší pro kaktusy?

Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám dotaz ohledně hnojení našich malých trnitých přátel. Slyšel jsem, že kaktusy mají specifické potřeby, co se týče živin, a tak bych rád věděl, jaké hnojivo je pro ně to pravé. Někde jsem četl, že jsou potřeba speciální hnojiva určená přímo pro kaktusy a sukulenty, ale nejsem si jistý, jestli to platí pro všechny druhy nebo jen pro některé. Může mi někdo doporučit konkrétní značky nebo typy hnojiv, které by mohly povzbudit růst mých kaktusů? Jak často bych měl hnojit a v jakém ročním období? Už jsem zkoušel několik běžných hnojiv na rostliny, ale mám pocit, že kaktusy by mohly mít něco jiného. Co ještě by mělo být při výběru hnojiva bráno v úvahu? Děkuji za všechny tipy a rady!

126 slov
1.3 minut čtení
22. 10. 2022
Radka Tomanová
Radka Tomanová

Hnojení kaktusů je fakt důležitý, ale nemělo by se to s ním přehánět. Nejlepší je používat hnojiva určená přímo pro kaktusy nebo sukulenty, protože mají vyvážené složení živin. Můžeš zkusit třeba hnojivo s nízkým obsahem dusíku, to je pro ně ideální. Značky jako Cactus Jack nebo BioBizz mají dobré recenze. Hnojit bys měl tak jednou za měsíc v období růstu, což je obvykle jaro a léto. V zimě ti kaktusy většinou spí, takže to chce omezit nebo úplně vynechat. Důležitý je taky správný poměr vody a hnojiva, aby se nezničily kořeny. Takže když budeš dodržovat tyhle rady, měly by se ti kaktusy pěkně rozrůstat!

104 slov
1 minut čtení
3. 12. 2024
Josef Martínek
Josef Martínek

Kaktusy potřebujou fakt specifický hnojivo. Určitě se vyplatí pořídit něco, co je přímo na kaktusy a sukulenty. Obvykle maj tyhle hnojiva nižší obsah dusíku a víc draslíku a fosforu, což je pro ně ideální. Značky jako Cactus Focus nebo třeba Biobizz jsou dobrý volby. Co se týká hnojení, tak to dělám většinou na jaře a v létě, zhruba jednou za měsíc. V zimě to není potřeba, úplně to pozastavím. A ještě se dívej na poměr vody k hnojivu, klidně to nařeď víc než u normálních rostlin. Tak hodně štěstí s kaktusama!

91 slov
0.9 minut čtení
18. 8. 2024
Vojtěch Kraus
Vojtěch Kraus