Kdy je nejlepší čas na přesazení kaktusů na jaře?
Mám takovou otázku ohledně přesazování kaktusů. Začínám si všímat, že moje rostlinky potřebují trochu více prostoru a já přemýšlím, kdy by bylo nejlepší se do toho pustit. Jaro už se blíží a slyšel jsem, že tohle období je pro kaktusy ideální, ale jak zjistit, kdy je ten správný čas? Je potřeba je přesadit hned na začátku jara, nebo raději počkat, až se venku zahřeje a začnou růst? Rád bych věděl, jestli existují nějaké znaky, podle kterých můžu poznat, že je kaktus připraven na nový květináč. Jak velký by měl být ten nový květináč? A co se týče směsi substrátu, co doporučujete? Vím, že kaktusy mají speciální požadavky na půdu, ale jakou směs použít právě na jaře? A co pokud má kaktus nějaké drobné kořeny na dně květináče? Mám je nechat nebo raději odstranit? A co zavlažování po přesazení? Kdy je vhodné znovu zalévat po tom, co jsem ho přesadil? Bude to pro něj stresující nebo je to pro něj vlastně něco pozitivního? Doufám, že mi někdo pomůže s těmito otázkami, protože bych nechtěl udělat něco špatně a tím ublížit svým malým společníkům.