Proč mi sukulenty nekvetou, co dělám špatně?
Dobrý den, mám doma pár sukulentů, které jsem si pořídil před nějakým časem a pořád čekám, že se dočkám jejich kvetení. Jenomže to nějak ne a ne přijít. Všude čtu, jak jsou sukulenty krásné a že když se jim daří, tak dokonce kvetou. Ale u mě je to zatím velké zklamání. Každý den pečlivě zalévám, ale možná až moc? Někde jsem slyšel, že by se neměli příliš přelívat, tak se snažím dodržovat intervaly a kontrolovat půdu. K tomu jsem je dal na místo, kde mají dost slunečního světla, někdy i přímo na okno. V létě to vypadalo slibně, ale i tak žádné květy. Přemýšlím jestli používám správný substrát. Mám pocit, že jsem koupil nějakou univerzální směs, ale možná by potřebovaly něco specifického pro sukulenty nebo kaktusy? Vím, že některé druhy potřebují i chladnější období k nabytí síly na kvetení, jenže já je mám v bytě a teploty se moc nemění. Možná jim chybí hnojivo? Zkoušel jsem občas přihnojit, ale nevím jestli jsem použil dobré hnojivo a jak často bych to měl dělat. Jinak se mi zdají zdravé, žádné skvrny nebo špatné listy, ale květy nikde. Takže se ptám – co dělám špatně? Jaké jsou tajemství pro úspěšné kvetení sukulentů? Jaký je optimální způsob péče? Děkuji všem za tipy!