Co dělat, když moje Lithopsy nekvetou?
Zdravím všechny milovníky sukulentů, mám takový problém se svými Lithopsy a ráda bych se zeptala, co s tím. Mám tyhle krásné rostlinky už nějaký ten čas a vždycky jsem si říkala, jaké budou nádherné květy, až konečně vykvetou. Jenže zatím se nic neděje. Zatímco ostatní kaktusy a sukulenty v mé sbírce kvetou jako o život, moje Lithopsy se nezdají být vůbec v náladě. Zkoušela jsem je přesunout na sluníčko, ale pořád nic. Možná dělám něco špatně? Myslíte, že je problém v zálivce? Četla jsem, že Lithopsy potřebují speciální péči a že nadměrné zalévání může být pro ně fatální. Jak často by měly být zalévány? A co hnojení? Měla bych je nějak podpořit hnojivy nebo to spíš nechat na přírodě? Také mě zajímá, jakou teplotu preferují. Mám je doma v bytě, kde jsou celkem teplé podmínky, ale možná to není ideální. Nebo snad potřebují nějaké období klidu? Vím, že některé sukulenty vyžadují specifické podmínky pro kvetení a já bych chtěla mít jistotu, že jim dávám to nejlepší. Pokud máte zkušenosti nebo rady, které by mi mohly pomoci dostat moje Lithopsy do kvetoucího stavu, budu moc vděčná! Děkuji předem za jakékoli tipy!