Kdy přestat zalévat kaktusy?
Přemýšlím, kdy je vlastně ten správný čas přestat zalévat kaktusy. Mám doma několik různých druhů a všiml jsem si, že v poslední době se mi zdá, že některé z nich vypadají trochu jinak než obvykle. Jak poznám, že už mají dost vody? Zjistil jsem, že kaktusy nemají rády přemokření, ale občas si nejsem úplně jistý, jak často bych je měl zalévat, zvlášť když venku je horko a slunce praží. Je pravda, že když je v místnosti teplo a sucho, měly by mít více vody? A co když se listy začnou zbarvovat nebo ztrácet tvar – to je známka toho, že jsou přelité? Vzpomínám si, že jsem někde četl o tom, jak je důležité sledovat půdu kolem kaktusů. Jaká by měla být struktura půdy, abych věděl, kdy už je čas nechat ji vyschnout? Jsou nějaké konkrétní signály, na které bych se měl zaměřit? Taky jsem slyšel o období klidu u kaktusů – hrají v tom roli i roční období? Kdy vlastně začínají a končí? Mám je zalévat i na podzim nebo zimě? Takže pokud máte nějaké tipy nebo triky na rozpoznání toho správného momentu pro přestání s zaléváním, budu moc rád za každou radu. Děkuji!