Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo na kaktusy v zimě?

Jaké hnojivo na kaktusy v zimě?

Přemýšlím, jak správně hnojit své kaktusy během zimních měsíců. Vím, že kaktusy mají specifické potřeby a že v zimě většinou zpomalují svůj růst, ale přesto se chci ujistit, že jim dávám to nejlepší. Mám několik kaktusů, které jsem si pořídil na jaře a teď, když se blíží zima, si nejsem jistý, jestli by mělo smysl je hnojit nebo ne. Zkoušel jsem různé druhy hnojiv během léta, ale teď mám pocit, že by to mohlo být jinak. Jaké hnojivo bych měl použít na kaktusy přes zimu? A je vůbec dobrý nápad hnojit je v tomto období? Slyšel jsem něco o tom, že některé druhy hnojiv by mohly být příliš silné a mohly by spíše uškodit, než prospět. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti s hnojením kaktusů v zimě? Měli jste někdy problém s tím, že by vaše rostliny reagovaly špatně na hnojení? Jaké konkrétní produkty doporučujete nebo jaké tipy byste měli pro někoho, kdo se snaží udržet své kaktusy zdravé i v zimních měsících? Díky za jakoukoli radu!

169 slov
1.7 minut čtení
18. 3. 2023
Michaela Adámková
Michaela Adámková

Takže, hnojení kaktusů v zimě je trochu ošemetný téma. Většina kaktusů v zimě spí a fakt moc nerostou, takže hnojení obecně nedoporučuju. Pokud máš nějaký speciální hnojivo pro sukulenty, co je slabší a má nízký obsah dusíku, tak to možná ještě jde, ale fakt opatrně. Většinou stačí počkat na jaro, kdy začnou růst a pak je můžeš pořádně hnojit. Měl jsem taky problém s tím, že když jsem hnojil v zimě, tak mi některé kaktusy začaly žloutnout nebo dokonce uhynuly. Takže raději vynechat a počkat na teplejší měsíce. Taky je dobrý si hlídat zálivku, aby nepřetekly a měly suchou půdu. Takže buď trpělivej a dej jim klid na tu zimu.

110 slov
1.1 minut čtení
24. 5. 2023
Rudolf Prchal
Rudolf Prchal

Takže, ohledně hnojení kaktusů v zimě, většinou se doporučuje vyhnout se tomu. Kaktusy v zimě většinou spí a nemají moc potřebu živin. Pokud máš kaktusy, které jsou zvyklé na chladnější podmínky, tak je lepší je nechat být. Někteří lidé říkají, že pokud už chceš hnojit, tak použij slabé hnojivo na kaktusy, ideálně něco s nízkým obsahem dusíku. Ale obecně platí, že je lepší na zimu přestat s hnojením úplně. Můžeš je začít hnojit zase na jaře, jakmile se začne probouzet vegetační období. Takže klidně si to zkusit, ale opatrně, ať neuděláš víc škody než užitku. Prostě šetři sílu pro jaro.

100 slov
1 minut čtení
28. 12. 2023
Viktor Pech
Viktor Pech
Podobné otázky