Co dělat, když se kaktusy začnou kroutit kvůli změně teploty?
Nedávno jsem si všiml, že moje kaktusy, které jsem měl doma už nějakou dobu, začaly mít divný tvar. Zjistil jsem, že se začaly kroutit a vypadá to, jako by na ně přišla nějaká pohroma. Vím, že kaktusy jsou celkem odolné rostliny, ale teplo a chlad měly určitě na ně vliv. Přiznám se, že jsem k nim nebyl úplně důsledný a možná jsem je přestěhoval do místa, kde jim to nesvědčí. Myslím si, že se to stalo po tom, co jsem je dal blíž k oknu a během noci byla dost nízká teplota. Četl jsem něco o tom, že prudké změny teploty mohou způsobit deformace a také že některé druhy mohou být citlivější než jiné. Nechci je ztratit, protože jsem do nich investoval spoustu času i peněz. Takže co mám vlastně udělat teď? Mám je nechat v klidu, nebo je přesunout zpátky na to původní místo? Jak moc může teplota ovlivnit jejich růst a tvar? A co dalšího bych měl vědět ohledně péče o kaktusy v takovýchto podmínkách? Mám zasáhnout i jinak nebo počkat, jestli se to spraví samo? Rád bych slyšel vaše zkušenosti nebo rady, co přesně pomohlo vám, když jste čelili podobným problémům.