Jak často hnojit kaktusy podle jejich věku?
Když pěstujete kaktusy, občas se prostě nemůžete ubránit otázce, jak správně pečovat o tyto fascinující rostliny. Hnojivo, to je téma samo o sobě. Jak často byste měli hnojit kaktusy v závislosti na jejich věku? Mám doma několik různých druhů a každý z nich má jinou velikost, takže se mi pořád motají v hlavě otázky ohledně toho, co vlastně potřebují. U mladých kaktusů bych chtěl vědět, zdali je potřeba hnojit častěji, nebo je lepší počkat, až trochu povyrostou. Na druhou stranu mám starší kaktusy, které už jsou docela velké a krásné. Jak se liší potřeby hnojiva v různých fázích jejich života? Měl bych snad použít speciální hnojivo pro mladé rostliny a pak jiný typ pro dospělé? Vím, že příliš mnoho hnojiva může kaktusům ublížit, ale zase nechci, aby zůstaly slabé a nemohly pořádně růst. Je lepší hnojit častěji s menšími dávkami, nebo radši méně často a s většími dávkami? A co období roku – měly by se kaktusy hnojit jinak během léta a zimy? Jaké jsou vaše zkušenosti s hnojením kaktusů podle jejich věku, co byste doporučili? Díky moc!