Můžou kaktusy růst pod LED světlem?
Když se zamýšlím nad tím, jak začít s pěstováním kaktusů, narazil jsem na otázku, kterou si teď pokládám čím dál víc. Mám doma několik kaktusů a chtěl bych je pořádně rozvíjet a vidět, jak rostou. Ale pak mě napadlo, co když jim nedávám to správné světlo? Mám LED světla, ale nejsem si jistý, jestli jsou pro kaktusy ta pravá volba. Vím, že kaktusy potřebují hodně slunce a přirozeného světla, ale co když se pokusím použít umělé LED osvětlení? Mohou růst pod takovým světlem? Měla by to být nějaká specifická intenzita nebo barva? Slyšel jsem, že některé LED lampy jsou speciálně navrženy pro rostliny a pomáhají jim v růstu, ale není mi úplně jasné, jestli je to relevantní i pro kaktusy. Měli by mít nějaký speciální režim osvětlení nebo stačí běžné domácí LED žárovky? Jak dlouho bych je měl svítit denně? Je třeba dávat pozor na teplotu, kterou LED světla vyzařují? Představoval jsem si, že by bylo fajn trochu experimentovat a zjistit to na vlastní kůži, ale chci se ujistit, že nedělám něco špatně. Kdo už má zkušenosti s pěstováním kaktusů pod LED světlem? Jaké máte výsledky? Pomůže mi to dosáhnout krásných a zdravých rostlin nebo je lepší držet se klasického slunečního světla? Hlavně bych rád věděl, jestli existují nějaké konkrétní tipy nebo triky, které by mi mohly pomoci při osvětlení kaktusů pomocí LED. Díky moc za všechny rady!