Meskalin.cz/Fórum/Hnojivo pro sukulenty v říjnu?

Hnojivo pro sukulenty v říjnu?

Je tady někdo, kdo by mi mohl poradit ohledně hnojení sukulentů? Zajímalo by mě, jestli je dobré dávat hnojivo našim miláčkům i v říjnu. Mám pocit, že se venku už ochlazuje a dny jsou kratší, ale na druhou stranu jsem slyšel, že některé rostliny můžou potřebovat živiny i v tomto období. Nechci je zbytečně přehnojit nebo naopak jim uškodit tím, že jim nedám to, co potřebují. Jaké máte zkušenosti s hnojením sukulentů na podzim? Jaké hnojivo používáte a myslíte si, že je lepší použít slabší koncentraci než na jaře nebo v létě? A co se týče osvětlení v říjnu, je potřeba brát v potaz i to, jak moc slunce mají sukulenty během dne? Díky za každou radu.

117 slov
1.2 minut čtení
25. 3. 2024
Antonín Kovář
Antonín Kovář

V říjnu už většina sukulentů vstupuje do klidového období, takže hnojení není úplně nutné. Pokud máš rostliny uvnitř a vyloženě vidíš, že jsou aktivní, můžeš použít slabší hnojivo, ale většinou je lepší počkat na jaro. Osvětlení je teď důležité – pokud máš sukulenty na okně, dej pozor, aby dostaly co nejvíc světla. Jestli jsou venku, tak zvaž, jestli je přenést dovnitř, než přijde mráz. Hlavně nepřehnojit, to by je mohlo zničit. Měj se!

73 slov
0.7 minut čtení
26. 7. 2021
Soňa Jahodová
Soňa Jahodová

Jo, hnojení sukulentů v říjnu je trochu ošemetný, protože už začíná být chladněji a dny se krátí. Většina lidí doporučuje přestat hnojit na podzim, protože rostliny už nevyžadují tolik živin jako na jaře nebo v létě. Ale pokud máš sukulent, co ještě roste, tak můžeš zkusit slabší koncentraci hnojiva. Osobně bych to viděl tak na 1/4 až 1/2 doporučené dávky.

Osvětlení je taky důležitý, jestli mají málo slunce, tak se můžeš setkat s tím, že nebudou pořádně reagovat na hnojivo. Zkus je dát na místo, kde budou mít co nejvíc světla, třeba na okno. Ale pozor na průvan a zimu! Takže jo, radši se drž zpátky s hnojením a sleduj, jak vypadají. Když začnou chřadnout, tak pak přemýšlej o hnojivu. Dobré štěstí s nima!

123 slov
1.2 minut čtení
4. 4. 2023
Andrea Eliášová
Andrea Eliášová