Jak teplota ovlivňuje účinnost hnojiv pro sukulenty?
Zajímalo by mě, jak moc může teplota vzduchu a půdy ovlivnit účinnost hnojiv, která používáme na sukulenty. Četl jsem, že sukulenty potřebují specifické podmínky pro růst a rozvoj a že teplota je jedním z klíčových faktorů, které hrají roli v jejich zdraví. Pokud je teplota příliš nízká nebo naopak příliš vysoká, jak to ovlivňuje vstřebávání živin z hnojiv? Mám pocit, že když je venku hodně teplo, tak se rostlinky zdají být aktivnější, ale co se děje s tím hnojením? Je pravda, že některé živiny se mohou lépe absorbovat při určitých teplotách? Taky by mě zajímalo, jestli mají sukulenty nějaké preference ohledně různých typů hnojiv v závislosti na ročním období a teplotních podmínkách. Vím, že se doporučuje hnojit během vegetačního období, ale jak moc to závisí na tom, jaké jsou venku teploty? Mohlo by mi někdo objasnit, jestli by například nízké teploty mohly zpomalit procesy, které umožňují sukulentům absorbovat živiny z hnojiv? A co horké letní dny? Může přehřátí půdy nějak ovlivnit účinnost hnojiva? Bude to mít dopad na moje rostliny? Rád bych věděl víc o tom, jak optimalizovat hnojení podle aktuálních klimatických podmínek. Děkuji!