Meskalin.cz/Fórum/Můžu dát do jedné nádoby kaktusy a sukulenty?

Můžu dát do jedné nádoby kaktusy a sukulenty?

Rozhodl jsem se začít s pěstováním rostlin a mám v plánu pořídit si pár kaktusů a sukulentů. Zaujal mě jejich vzhled a myslím, že by skvěle vypadali na okně v obýváku. Mám ale jednu zásadní otázku, kterou bych rád probral s někým zkušenějším. Můžu je dát do jedné nádoby? Zajímá mě, jestli si navzájem budou vadit nebo naopak, jestli spolu budou moci hezky růst. Přemýšlím o tom, že bych chtěl vytvořit takovou malou zahrádku přímo v květináči, ale nevím, jaké jsou mezi nimi rozdíly v péči o ně. Kaktusy potřebují jinou zálivku než sukulenty? Nebo je to všechno jedno, když budou mít stejnou půdu a stejné podmínky? Možná by bylo lepší mít je oddělené, ale to by byla škoda, protože by to vypadalo moc hezky, když jsou pohromadě. Co myslíte? Máte někdo zkušenost s tímto druhem pěstování? Jaké máte názory na kombinaci kaktusů a sukulentů v jedné nádobě? Děkuji za rady!

151 slov
1.5 minut čtení
12. 1. 2025
Simona Vávrová

No, to je docela dobrá otázka. Kaktusy a sukulenty mají hodně podobné potřeby, takže je můžeš klidně dát do jedný nádoby. Oba milujou slunce a potřebují dobře propustnou půdu, takže pokud dáš správnou směs, mělo by to fungovat. Co se týče zálivky, tak jo, kaktusy většinou potřebujou míň vody než některý sukulenty, ale pokud budeš dodržovat zásadu - nechat půdu mezi zaléváním pořádně proschnout, tak je to v pohodě. V zásadě záleží spíš na tom, jaký konkrétní druhy si vybereš, protože některý sukulenty můžou být víc náročný na vlhkost. Takže jestli si dáš pozor na tohle, tak si myslím, že by ti to mohlo hezky růst pohromadě. Hlavně dej pozor na přelévání – to je pro ně smrtelný. Takže klidně do jedný nádoby a uvidíš! Uvidíš, jak ti to bude krásně vypadat.

132 slov
1.3 minut čtení
21. 7. 2024
Stanislav Toman

Kombinace kaktusů a sukulentů v jedné nádobě je docela běžná a může to vypadat moc hezky. Obě skupiny mají podobné potřeby, co se týče zálivky a slunce, takže to většinou funguje. Ale je dobrý mít na paměti, že některý kaktusy mohou být citlivější na vlhkost než sukulenty, takže je důležitý, aby měla nádoba dobrou drenáž. Pokud použiješ správnou půdu pro kaktusy a občas zkontroluješ, jestli to tam není moc mokrý, mělo by to jít. Taky si dej pozor na růstový prostor – některý sukulenty rostou rychleji a můžou zatlačit kaktusy. Takže jo, klidně do jedný nádoby, ale s rozmyslem.

99 slov
1 minut čtení
3. 3. 2021
Bedřich Maleček
Meskalin.cz/Články/Kombinace rostlin
Optimalizace kombinací kaktusů a sukulentů v jedné nádoběObjevte, jak úspěšně pěstovat různé druhy kaktusů a sukulentů společně. Naučte se osvědčené techniky a tipy na optimální umístění, které vám pomohou v...
1000 slov
10 minut čtení
12. 3. 2020
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky