Proč mi listy bonsaje usychají?
Mám bonsaj, který jsem si pořídil před pár měsíci, a teď se mi zdá, že začíná být v problémech. Listy se mi začaly zbarvovat do žluta a některé dokonce úplně usychají. Hledal jsem informace na internetu, ale nenašel jsem nic, co by mi konkrétně pomohlo. Myslím, že jsem mu dal dostatek světla, ale možná to není to pravé místo? Nejspíš je dost možné, že jsem ho zaléval špatně nebo dokonce moc často. Jak poznám, jaký je ideální režim zalévání pro bonsaje? Přemýšlel jsem také o tom, jestli mu dává špatnou zálivku třeba tvrdá voda z kohoutku, nebo jestli to může mít spojitost s hnojením. Používám nějaké univerzální hnojivo, ale nevím, jestli je to pro bonsaj to správné. Je taky možné, že se mu nelíbí změny teploty v místnosti? Mám pocit, že se mi listy kroutí a vysušují i kvůli tomu. Možná by pomohlo přesunout ho na jiné místo nebo ho chránit před průvanem. Zkrátka teď nevím, co dělat! Můžete mi poradit? Jaké kroky bych měl udělat, abych zachránil svou bonsaj? Co děláte vy, když se vám stane něco podobného? Děkuju za jakoukoliv radu!