Jak často zalévat kaktusy a sukulenty, když jsou spolu?
Mám takový zvláštní dotaz ohledně mé malé sbírky kaktusů a sukulentů. Je to tak, že mám doma několik druhů těchto rostlin, a některé z nich jsem nedávno dal do jedné společné nádoby. Myslím, že to vypadá docela pěkně, ale teď nevím, jak by měla vypadat jejich zálivka. Já vím, že kaktusy a sukulenty mají speciální potřeby ohledně vody, ale co když je mám pohromadě? Jak často bych je tedy měl zalévat? Měl bych se řídit tím, co je napsané na etiketách jednotlivých rostlin, nebo je lepší zvolit nějaký obecný přístup? Jaká je ideální frekvence zalévání pro kaktusy versus sukulenty? A co se stane, když přeženu zálivku u těchto rostlin? Opravdu bych nechtěl přijít o své miláčky kvůli špatnému zalévání. Jsou nějaké specifické znaky, na které bych si měl dávat pozor, abych věděl, že moje rostliny potřebují vodu? Třeba jak poznat, když už potřebují pít? Myslím si, že může být také důležité vzít v úvahu roční období. Co třeba v létě versus v zimě? Je to jinak, když je venku teplo nebo chladno? A co osvětlení – ovlivňuje to, kolik vody rostliny potřebují? Kdyby mi někdo mohl poradit s těmito otázkami ohledně zalévání kaktusů a sukulentů, byl bych mu moc vděčný. Díky!