Meskalin.cz/Fórum/Jaké hnojivo je nejlepší pro sukulenty?

Jaké hnojivo je nejlepší pro sukulenty?

Zajímalo by mě, jaké hnojivo je vlastně nejlepší pro pěstování sukulentů. Četl jsem, že sukulenty nemají tak velké nároky na živiny jako jiné rostliny, ale stejně se chci ujistit, že používám to pravé. Mám doma několik druhů, včetně nějakých kaktusů a těm se daří docela dobře, ale občas mi přijde, že by mohly vypadat lépe. Takže mě zajímá, jestli existuje nějaké speciální hnojivo určené přímo pro sukulenty. Je lepší používat tekuté hnojivo nebo spíše granule? A co frekvence hnojení? Je dobré hnojit častěji nebo raději méně? Kdy je nejlepší čas na hnojení sukulentů? V létě, když rostou? Nebo i v zimě? Zkoušel jsem nějaká hnojiva z obchodu, ale nevím přesně, jestli byla ta správná volba. Někdo říká, že je dobré používat organická hnojiva, jiní doporučují minerální. Mám s tím zkušenosti a rád bych věděl i názory ostatních. Takže prosím o radu – jakým způsobem hnojíte vy své sukulenty, co vám funguje nejlépe a jaké značky doporučujete? Děkuju!

157 slov
1.6 minut čtení
28. 1. 2024
Kateřina Jirková

Sukulenty a kaktusy fakt nemají nějaký velký nároky na hnojiva, ale když chceš, aby vypadaly líp, tak je dobrý zainvestovat do nějakýho speciálního hnojiva pro ně. Já používám tekutý hnojivo, protože se snadno ředí a lépe se dostane k rostlinám. Když už hnojím, tak většinou na jaře a v létě, to je jejich aktivní období. Zimní hnojení bych nedoporučil, to bys spíš mohl uškodit. Co se týče frekvence, stačí jednou za měsíc, víc není potřeba. Organický nebo minerální? Zkus obojí a uvidíš, co tvým sukulentům víc sedne. Značky? Na netu jsou dobrý recenze na různý výrobce, třeba BioBizz nebo Cactus Juice. Tak hodně štěstí s pěstováním!

106 slov
1.1 minut čtení
22. 11. 2024
Lukáš Havlík

Sukulenty fakt nemají velký nároky na živiny, ale když už chceš hnojit, tak se doporučuje nějaké speciální hnojivo pro sukulenty nebo kaktusy. Můžeš zkusit třeba tekuté hnojivo, to se snadnějc dávkuje. Co se týče granulí, tak ty jsou fajn, ale musíš je dobře rozložit v substrátu. Hnojit můžeš tak jednou za měsíc v období růstu, což je zpravidla jaro a léto. V zimě je lepší hnojit minimálně nebo vůbec, protože sukulenty většinou v té době spí. Někteří lidi mají rádi organická hnojiva, jiní zase minerální – obojí může fungovat. Zkus třeba nějaké hnojivo z obchodu zaměřený na sukulenty, co tam máš, a uvidíš, jak to bude reagovat. Každý má svoje triky a zkušenosti, takže zkoušej a sleduj, co se tvému sukulentu líbí.

122 slov
1.2 minut čtení
5. 11. 2024
Zdeněk Kubík
Meskalin.cz/Články/Tekutá strava
Experimenty s různými typy kapalných hnojiv: Co funguje nejlépe na exotické rostliny?Objevte, jak různé typy kapalných hnojiv ovlivňují růst a zdraví exotických rostlin. Porovnáme účinky a efektivitu, abyste našli to nejlepší pro vaše ...
1000 slov
10 minut čtení
16. 9. 2022
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky