Můžu pěstovat kaktusy a sukulenty vedle sebe, nebo se nesnáší?
Nedávno jsem se pustil do pěstování různých rostlin a nějak mě uchvátily kaktusy a sukulenty, ale teď mám dilema. Zajímalo by mě, jestli je dobrý nápad pěstovat kaktusy a sukulenty dohromady v jedné nádobě nebo květináči. Mám totiž pár krásných sukulentů, které bych rád měl vedle svých oblíbených kaktusů, ale nejsem si jistý, jestli to bude fungovat. Slyšel jsem různé názory, že některé rostliny se mohou navzájem ovlivňovat, a tak bych rád věděl, jestli kaktusy a sukulenty mají podobné podmínky pro růst, jako je světlo, zálivka a typ půdy. Navíc jsem se bál, že by mohly mít rozdílné potřeby na vodu – přece jenom kaktusy jsou zvyklé na sušší prostředí, zatímco některé sukulenty potřebují více vláhy. Takže je možné je mít spolu v jedné nádobě? Jsou nějaké konkrétní druhy kaktusů a sukulentů, které by se daly kombinovat, nebo je lepší držet je odděleně? Co byste mi doporučili, abych se vyhnul problémům? Každá rada je pro mě cenná! Vím, že péče o tyto rostliny může být náročná a rád bych zajistil, že budou šťastné a zdravé.