Co potřebuji na hydroponické pěstování?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co všechno potřebuju, když chci začít s hydroponickým pěstováním. Vím, že to je dost populární způsob, jak pěstovat rostliny bez země, ale mám pocit, že je toho tolik, co se musí pořídit a připravit. Zajímalo by mě, jestli potřebuju nějaké speciální vybavení nebo jestli stačí nějaké základní věci. Jaké nádoby jsou nejlepší? Je lepší investovat do nějakého hydroponického systému, nebo stačí začít s něčím jednoduchým? Slyšel jsem o různých typech systémů jako je NFT nebo aeroponie, ale nevím, co by bylo nejlepší pro začátečníka. Co si myslíte? A co se týče živin a hnojiv - jsou nějaké speciální směsi pro hydroponii, které byste doporučili? Mám také obavy ohledně osvětlení, protože v bytě nemám moc slunečního světla. Jaké umělé osvětlení je vhodné pro hydroponické pěstování? Dále bych chtěl vědět, jak často se rostliny zalévají a jestli je potřeba kontrolovat pH vody. Máte nějaké tipy na údržbu a péči o rostliny v hydroponii? Rád bych zařízení nastavil tak, abych měl co nejméně práce a maximální úspěch. Bude trvat dlouho než uvidím výsledky? Jaká zelenina nebo bylinky jsou podle vás nejlepší pro začátek? Děkuji za všechny rady!