Meskalin.cz/Fórum/Jaké exotické rostliny se hodí do malé zahrady?

Jaké exotické rostliny se hodí do malé zahrady?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Rozhodla jsem se, že bych chtěla do své malé zahrádky přidat nějaké exotické rostliny, ale úplně nevím, které by byly vhodné. Mám na mysli něco, co není příliš náročné na péči, protože jsem spíš začátečník a nemám moc zkušeností. Ráda bych tam měla nějaké rostlinky, které dodají zahradě trochu toho tropického nádechu, ale zároveň aby se mi tam vešly a vypadaly hezky. Uvažovala jsem třeba o kaktusech, ale nejsem si jistá, jestli jsou pro malý prostor to pravé. Co říkáte na sukulenty? Mohou být dobrá volba? A co třeba nějaké barevné květiny nebo zajímavé listnaté rostliny? Měla bych se zaměřit na určité druhy podle toho, jakou mám sluneční expozici? Je lepší mít je v květináčích, nebo je rovnou sázet do země? Budu vděčná za jakékoli tipy nebo vaše zkušenosti s pěstováním exotických rostlin, které se hodí do menších prostor. Jaké konkrétní druhy byste doporučili a jak je to s jejich péčí? Děkuji moc za pomoc!

159 slov
1.6 minut čtení
17. 3. 2023
Lucie Průchová

Takže, když mluvíme o exotických rostlinách do malé zahrady, určitě doporučuju sukulenty. Jsou super snadný na péči a vypadají fakt hezky. Můžeš mít různé druhy, co mají barevný listy nebo zvláštní tvary. Kaktusy taky můžou být fajn, ale občas potřebujou víc slunce a místa, takže bacha na to.

Pokud máš slunný místo, zkus nějaký barevný květiny jako je bougainvillea nebo ibišek, ty dodaj tropický vibe a většinou se dají pěstovat v květináčích. Co se týče sázení, květináče jsou skvělá volba – můžeš je přesouvat podle potřeby a hned vidíš, co funguje a co ne.

Určitě si dej pozor na zálivku – víc než mírně, jinak ti to uhnívá. Ať se daří!

111 slov
1.1 minut čtení
26. 12. 2023
Alena Coufalová

Exotické rostliny do malé zahrady jsou super nápad! Sukulenty určitě fungují, jsou nenáročný a vypadají skvěle. Zkus něco jako Haworthia nebo Echeveria, dají se hezky kombinovat. Kaktusy taky nejsou špatný, ale dej pozor na jejich velikost, aby ti nezabraly moc místa.

Co se týče barevných květin, můžeš zkusit petúnie nebo begonky, ty dodají zahradě šmrnc. A pokud máš sluneční místo, tak i nějaké tropické listnaté rostlinky jako dracény nebo monstera by tam mohly být fajn.

Sázení do květináčů je dobrý nápad, můžeš si je přemísťovat podle potřeby a navíc se ti lépe kontroluje vlhkost. Dejte pozor na to, jakou máte expozici slunce, to je fakt důležitý. No a co se péče týče, většina těchto rostlin zvládne občasné zapomenutí na zalití, takže ideální pro začátečníka. Tak směle do toho!

128 slov
1.3 minut čtení
27. 2. 2024
Eliška Bečková
Meskalin.cz/Články/Rostlinné kompozice
Umělé vs. přírodní: Výběr rostlin pro harmonické zahradní kompoziceZvažujete, zda do své zahrady pořídit umělé nebo živé rostliny? Tento článek vám přiblíží výhody a nevýhody obou možností a pomůže vám vytvořit harmon...
1000 slov
10 minut čtení
7. 7. 2022
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky