Můžou sukulenty růst i ve stínu?
Přemýšlím o tom, jaké možnosti mám, pokud jde o pěstování sukulentů v mém bytě. Mám místnost, která je celkem tmavá a slunce tam moc nepřichází, což mě vede k otázce, jestli sukulenty mohou přežít nebo dokonce prospívat na takovém místě. Slyšel jsem, že některé rostliny potřebují hodně slunečního světla, ale co tyto malé krásky? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické druhy sukulentů, které se lépe adaptují na stinnější podmínky. Jak moc stínu je pro ně vlastně příliš? Navíc, co se týče zalévání a péče o ně v těchto podmínkách – je něco jiného, co bych měl mít na paměti? Myslím si, že by bylo fajn mít doma nějaké sukulenty i v místnosti bez přímého slunečního světla, ale mám obavy, že by tam mohly trpět. Může mi někdo říct, zda jsou sukulenty úplně závislé na slunci a jak se na toto téma díváte vy? Byl bych rád za jakékoli zkušenosti nebo rady od lidí, kteří mají podobné zážitky. Třeba mi i doporučíte nějaké konkrétní druhy, které by mohly být vhodné pro pěstování v takovém prostředí.