Kombinování sukulentů a kaktusů v jednom květináči
Zajímalo by mě, jak se nejlépe kombinují sukulenty a kaktusy v jednom květináči. Mám doma pár kaktusů, které mi udělaly radost, ale chtěl bych je doplnit také o nějaké sukulenty, aby to vypadalo hezky pohromadě. Vím, že oba typy rostlin mají podobné nároky na zálivku a světlo, ale přece jen bych rád věděl, jaké konkrétní druhy jsou nejlepší na kombinaci. Mám obavy, jestli si nebudou navzájem překážet nebo zda se třeba nebudou soutěžit o místo na slunci. Jaké substráty byste doporučili pro takovou směs? A co třeba hnojení? Je potřeba dodávat jiné živiny pro kaktusy a jiné pro sukulenty? Někdo říká, že by bylo dobré zvolit variabilní výšku rostlin, aby to vypadalo efektněji. Jak se to dá udělat, aby výsledný efekt byl opravdu působivý? A co třeba uspořádání rostlin v květináči, je lepší je mít víc uprostřed nebo spíš po stranách? Zkusil už někdo třeba kombinaci různých barev a tvarů? Jak to dopadlo? Kolik rostlin se vlastně do jednoho květináče vejde, aby to nebylo přeplněné? Rád bych se dozvěděl o vašich zkušenostech a tipy na úspěšné kombinace sukulentů a kaktusů.