Meskalin.cz/Fórum/Jaké sukulenty se hodí k mým kaktusům?

Jaké sukulenty se hodí k mým kaktusům?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Chtěl bych se zeptat, jaké sukulenty by se hodily k mým kaktusům, které právě pěstuju. Mám doma několik různých druhů kaktusů, a to jak menších, tak i těch větších. Poslední dobou mě láká myšlenka, že bych do svých květináčů přidal i nějaké sukulenty, protože věřím, že by to mohlo vytvořit krásnou kombinaci a celkově oživit prostor. Rád bych věděl, které druhy sukulentů by byly nejvhodnější tak, aby se jim dařilo spolu s kaktusy a aby měly podobné nároky na péči. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické sukulenty, které se třeba dobře snášejí s určitými typy kaktusů nebo jestli máte nějaké tipy na rostliny, které vypadají skvěle vedle pricky. Také by mě zajímalo, co všechno bych měl vzít v úvahu při výběru sukulentů – třeba potřebu slunečního světla, zálivku a podobně. Jakou máte zkušenost? Jsem zvědavý na vaše nápady a rady!

145 slov
1.5 minut čtení
30. 10. 2024
Veronika Světlíková

Možná bys mohl zkusit nějaké menší sukulenty jako jsou echeverie nebo haworthia. Ty se docela dobře snášejí s kaktusy, protože mají podobné nároky na světlo a zálivku. Echeverie navíc hezky vypadají vedle různých typů kaktusů a dodají tvému uspořádání trochu barevnosti. Měj na paměti, že je důležitý dobrý odtok vody, aby ti rostliny nezahnívaly. Co se týče světla, většina sukulentů i kaktusů má ráda sluníčko, takže je dej na místo, kde budou mít dostatek světla. Občas je dobré je prohodit, aby se nerozrostly jen na jednu stranu. Zkus si s tím pohrát, určitě najdeš kombinaci, co ti bude ladit.

99 slov
1 minut čtení
5. 1. 2025
Emil Vašek

Tak hele, kaktusy a sukulenty mají dost podobné potřeby, takže to může klapnout. Třeba Echeveria nebo Sedum jsou super volba - milujou slunce a nepotřebují moc vody, což je ideální. Ale pozor na to, jaký máš kaktusy, některé můžou být dost agresivní a zabrat místo. Zkus třeba kaktusy jako Mammillaria, ty se dají dobře kombinovat. Mysli na to, že když je dáš do jednoho květináče, tak by měly mít podobný substrát – hodně propustný, aby se jim netvořila voda u kořenů. A nezapomeň na světlo – většina sukulentů potřebuje hodně slunce, takže to chce správné místo. Takže jo, kombinace určitě funguje, ale vybírej opatrně!

104 slov
1 minut čtení
3. 12. 2024
Helena Vorlová
Meskalin.cz/Články/Kombinace rostlin
Jak správně kombinovat sukulenty a kaktusy v jedné nádoběObjevte tipy na harmonické spojení různých druhů sukulentů a kaktusů do jedné nádoby, abyste vytvořili vizuálně atraktivní a zdravé uspořádání.
1000 slov
10 minut čtení
4. 9. 2024
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky