Jak správně aplikovat neemový olej na rostliny?
Chtěl bych se zeptat, jak nejlépe aplikovat neemový olej na rostliny, protože jsem slyšel, že je to skvělý přírodní prostředek proti škůdcům a plísním. Zajímalo by mě, jestli je potřeba olej nejdřív naředit s vodou, nebo jestli ho mohu použít přímo. Jaké jsou správné proporce, pokud se míchá s vodou? A jaká je ideální doba na aplikaci – mám to dělat ráno nebo večer? Slyšel jsem, že neemový olej může být účinný i v prevenci, tak by mě zajímalo, jak často bych měl olej aplikovat. Je to jednorázová záležitost nebo je lepší provádět ošetření pravidelně? Co se týče samotného nanášení, je lepší používat postřikovač nebo houbičku? A co když mám rostliny venku a počasí se náhodou změní nebo začne pršet – ovlivní to účinnost neemového oleje? Mám také obavy o možné vedlejší účinky na moje kaktusy a sukulenty. Mohu neemový olej používat na všechny druhy rostlin, nebo jsou nějaké výjimky? Rád bych se vyhnul zbytečným problémům a ujistil se, že moje rostliny budou v bezpečí. Budu moc vděčný za jakékoliv doporučení a tipy, co dělat a čeho se vyvarovat.