Jak poznám, jestli se mým sukulentům daří?
Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám takový dotaz ohledně péče o tyto úžasné rostliny. Koupila jsem si několik sukulentů, protože mě opravdu fascinují jejich tvary a barvy, ale teď mám trochu obavy, jestli se jim daří tak, jak by mělo. Například, jak poznám, že mají dostatek slunce? Možná se mi zdá, že některé z nich vypadají trochu vybledle nebo mají na sobě skvrny. Je to normální? A co se týče zalévání – jak často je správné je zalévat, aby nebyly příliš suché nebo naopak mokré? Jen se bojím, že když je zaliju moc, tak začnou hnít nebo tak něco. Také jsem slyšela, že listy by měly být tuhé a masité, ale některé vypadají trošku povadle. Je to známka toho, že něco není v pořádku? V poslední době jsem si také všimla, že se na některých sukulentech objevují malé pavučinky. Měla bych s tím něco dělat? Víte někdo, co to může znamenat? Jak poznám zdravý růst a kdy je čas na přesazení? Ráda bych věděla i to, jestli mohou mít sukulenty nějaké speciální požadavky na půdu nebo hnojivo. Děkuji předem za všechny rady a tipy!