Jak moc světlo potřebují kaktusy, když je pěstuju v deštném lese?
Přemýšlím o tom, jaké světelné podmínky jsou ideální pro kaktusy, když je mám v deštním lese. Vím, že tyto rostliny obvykle milují slunce a horko, ale jak to vlastně funguje ve vlhkém prostředí plném stínu? Mám strach, že pokud jim nedám dostatek světla, tak mi uhynou, ale taky se bojím, že pokud je dám na přímé slunce, tak se spálí a budou mít problém s vlhkostí. Mám doma sice nějaké okno, ale pořád tam padá tolik stínů z okolních stromů. Jakým způsobem tedy můžu zajistit, aby dostaly kaktusy to správné množství světla? Myslíte, že by mi pomohly nějaké umělé lampy nebo LED osvětlení? Jaké druhy kaktusů by mohly být odolnější vůči nižšímu osvětlení? Když jsem se o kaktusech dočetla, tak jsem slyšela něco o tom, že některé druhy dokážou přežít i ve stínu, ale nevím přesně, co to všechno obnáší. Zkrátka by mě zajímalo, co všechno bych měla vzít v úvahu při pěstování kaktusů v takových podmínkách. Jak moc je vlastně to světlo důležité a co všechno bych měla sledovat? Je to vlastně možné pěstovat kaktusy v deštném lese a mít z toho úspěch?