Meskalin.cz/Fórum/Může slabé světlo ovlivnit růst mých kaktusů?

Může slabé světlo ovlivnit růst mých kaktusů?

Zdravím všechny! Mám pár kaktusů doma a docela se o ně starám, ale poslední dobou si všímám, že jaksi nerostou tak, jak bych očekával. Mám je umístěné na okně, ale to okno není úplně orientované na jih a slunce tam moc neprochází. Takže se mi zdá, že je tam spíš slabé světlo. Zároveň jsem slyšel, že kaktusy potřebují hodně světla, aby správně rostly a vypadaly zdravě. Takže mě zajímá, jestli může mít slabé světlo nějaký vliv na růst těch mých rostlin. Myslíte, že by se mohlo stát, že kvůli tomu budou pomaleji růst nebo dokonce ztrácet barvu? Měli jste někdo podobnou zkušenost? Jaké máte tipy na to, co s tím dělat? Měnit místo kaktusů nebo zainvestovat do nějakého umělého osvětlení? Díky moc za jakékoliv rady a zkušenosti!

127 slov
1.3 minut čtení
6. 7. 2023
Hana Sládková

Jo, slabé světlo fakt může mít vliv na růst kaktusů. Kaktusy jsou zvyklé na hodně slunce, takže když mají málo světla, můžou zpomalit v růstu, ztrácet barvu a dokonce se i vytahovat, což vypadá dost blbě. Zkus je přesunout na místo, kde je víc slunečního svitu, ideálně na jih nebo západ. Pokud to není možné, můžeš pořídit nějaké umělé osvětlení, co simuluje slunce. LEDky jsou dobrý volba, šetří energii a kaktusy je mají rády. Každopádně pokud chceš, aby se tvé kaktusy měly fajn, světlo je klíčový faktor.

87 slov
0.9 minut čtení
1. 12. 2023
Dominik Matějka

Jasně, slabý světlo fakt může mít vliv na tvoje kaktusy. Kaktusy milujou slunce a když ho nemaj dost, tak se to projevuje na jejich růstu. Můžou být pomalý, ztrácet barvu nebo dokonce se kroutit, což není moc dobrý. Zkus je přesunout na místo, kde dostanou víc přímýho světla, ideálně na jih. Pokud to nejde, tak bych doporučil pořídit nějakou lampu na rostliny. Ty umělý zdroje světla můžou dost pomoct a kaktusy pak budou vypadat zdravěji a porostou rychleji. Zkus to a uvidíš! Good luck!

84 slov
0.8 minut čtení
30. 10. 2023
Daniela Kubíková
Meskalin.cz/Články/Kaktusy a souvislost s týdny rain forestu
Vliv světelných podmínek deštného lesa na růst kaktusůProzkoumejte fascinující vliv světelných podmínek deštného lesa na fotosyntézu a růst kaktusů. Objevte, jak stín a intenzivní světlo ovlivňují tyto un...
1000 slov
10 minut čtení
11. 8. 2021
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky