Jaké lampy jsou nejlepší pro růst mých sukulentů doma?
V poslední době jsem se začal více zajímat o pěstování sukulentů a kaktusů, ale mám problém s osvětlením. Mám doma pár rostlinek, které se mi podařilo získat a chtěl bych, aby co nejlépe rostly. Zjistil jsem, že přirozené sluneční světlo není vždycky dostatečné, obzvlášť v zimních měsících, kdy slunce svítí jenom chvíli. Vím, že existují různé typy lamp na rostliny, ale nejsem si jistý, které by byly ty nejlepší pro sukulenty. Zajímá mě, jestli je lepší mít LED lampy nebo klasické zářivky? Jaký je rozdíl mezi nimi a jaké spektrum světla je ideální? Měli by být sukulenty vystaveny konkrétnímu typu světla po určitou dobu během dne? A co intenzita osvětlení? Je lepší mít lampu blízko rostlin nebo trochu dál? Taky jsem četl něco o různých teplotách a vlhkosti vzduchu, jak to ovlivňuje potřeby rostlin. Co se stane, když mají sukulenty moc světla nebo naopak málo? Jak poznám, že jsou spokojené? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo zkušenosti s osvětlením sukulentů, protože bych opravdu rád, aby se mi dařilo s jejich pěstováním a abych si užil krásu těchto fascinujících rostlin.