Jak moc ovlivňuje původní prostředí sukulentů jejich růst?
Zajímalo by mě, jak vlastně původní prostředí sukulentů ovlivňuje jejich růst. Vím, že většina sukulentů pochází z suchých a vyprahlých oblastí, jako jsou pouště nebo skalnaté oblasti, ale jak moc je to důležité pro jejich celkový vývoj? Myslím tím nejenom to, jak dobře rostou, ale i to, jak se přizpůsobují různým podmínkám v našich domácnostech. Například, když mám kaktus z pouště a přemístím ho do vlhčího prostředí, bude to mít nějaký vliv na jeho růst nebo zdraví? Jak jsem viděl na mnoha fórech, někteří lidé říkají, že je dobré napodobovat podmínky, ve kterých rostlina roste v přírodě, ale jak přesně to udělat? A co třeba různá půda nebo hnojení? Ovlivňuje to také jejich schopnost přežít a prosperovat? Zajímalo by mě, jestli jsou sukulenty náchylnější k nemocem nebo škůdcům, pokud jim nedáme ty správné podmínky podobné jejich původnímu prostředí. Měl by někdo nějaké tipy nebo zkušenosti s tímhle tématem? Je zajímavé sledovat, jak se tyto rostliny vyvinuly a co vlastně potřebují ke svému ideálnímu růstu. Díky moc za jakékoli informace!