Meskalin.cz/Fórum/Můžu použít tekuté hnojivo na sukulenty?

Můžu použít tekuté hnojivo na sukulenty?

Zdravím všechny milovníky rostlin! Mám pár sukulentů, které mě opravdu baví, ale chtěl bych se zeptat, co si myslíte o použití tekutého hnojiva na tyhle krásné rostlinky. Slyšel jsem, že sukulenty nepotřebují tolik živin jako jiné rostliny, ale zároveň mám pocit, že by jim trochu pomohlo, aby byly ještě zdravější a silnější. Zkoušel jsem hledat informace, ale všude jsou různé názory a já bych rád měl jasno. Může mi někdo prosím říct, jestli je tekuté hnojivo vhodné pro sukulenty? Je potřeba ho ředit, nebo můžu rovnou aplikovat? A co třeba frekvence hnojení – jak často by se to mělo dělat? Děkuju moc za odpovědi! Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké zkušenosti s konkrétními značkami tekutého hnojiva pro sukulenty. Díky!

120 slov
1.2 minut čtení
25. 12. 2024
Aleš Klíma

Takže, co se týče tekutého hnojiva na sukulenty, většinou to není nutný, ale může to pomoct, pokud jsou rostliny slabší nebo se nevyvíjejí tak, jak by měly. Hlavně si dej pozor na ředění – většina hnojiv chceš ředit vodou, jinak můžeš sukulenty spálit. Takže určitě se podívej na návod na obalu. Co se frekvence týče, tak obvykle stačí hnojit jednou za měsíc během vegetačního období, což je na jaře a v létě. Značky? Třeba nějaké univerzální tekuté hnojivo pro kaktusy a sukulenty je ok. Nezapomeň sledovat, jak reagují – pokud začnou žloutnout nebo se nějak divně chovat, tak s hnojením zpomal. Držím palce!

103 slov
1 minut čtení
25. 12. 2024
Bedřich Vašíček

Jo, tekuté hnojivo na sukulenty se dá použít, ale s mírou. Na sukulenty moc živin nepotřebují, takže stačí hnojit tak jednou za měsíc v období růstu, což je většinou na jaře a v létě. Určitě ho ředěj, většinou je doporučení zředit na půlku nebo i víc, jinak můžeš rostlinky spálit. Co se značek týče, tak já jsem zkusil nějaký hnojivo od firmy BioBizz a fakt to fungovalo. Sukulenty pak byly zdravější a líp rostly. Jak říkám, opatrně na množství a častost, radši míň než víc.

85 slov
0.9 minut čtení
29. 12. 2024
Šárka Kučerová
Meskalin.cz/Články/Teplomilné rostliny
Doporučené druhy hnojiv pro teplomilné rostliny: Co vybrat?Objevte nejlepší hnojiva pro teplomilné rostliny a získejte tipy, jak je správně používat pro optimální růst a zdraví vašich zahradních miláčků.
1000 slov
10 minut čtení
9. 10. 2024
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky