Jaký typ vody je nejlepší pro moje kaktusy?
Když se zamýšlím nad tím, jak správně pečovat o své kaktusy, vždy se dostanu k otázce vody. Mám několik krásných exemplářů, které bych rád udržel zdravé a silné, ale nejsem si jistý, jaký typ vody je pro ně ideální. Přemýšlel jsem o různých možnostech – je lepší používat destilovanou vodu, nebo je v pořádku pít vodu z kohoutku? A co dešťová voda? Slyšel jsem, že je skvělá, ale nevím, jestli to platí i pro všechny druhy kaktusů. Zajímalo by mě, jestli má nějaký vliv na růst a zdraví rostliny tvrdost vody nebo její chemické složení. Mám také obavy z toho, jestli voda z městské sítě může obsahovat látky, které by kaktusům mohly uškodit. Jak to vlastně je s chlorovanou vodou? Měl bych před použitím nechat vodu odstát, aby se chlor odpařil, nebo to není nutné? Rád bych slyšel názory těch, kteří mají s pěstováním kaktusů více zkušeností. Jaké jsou vaše tipy na zavlažování? Jak často byste doporučili zalévat a kolik vody vlastně stačí? Je lepší kaktusy polévat přímo do půdy nebo je rosit? Těším se na vaše rady a zkušenosti!