Jak na stratifikaci semen kaktusů doma?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů. Chtěl bych se zeptat, co všechno vlastně potřebuji k tomu, abych mohl úspěšně provést stratifikaci semen kaktusů u sebe doma. Nikdy jsem to nedělal a přemýšlím, jestli je to vůbec něco složitého nebo to zvládne i úplný začátečník jako já. Slyšel jsem, že některé druhy potřebují nějakou speciální přípravu před tím, než je zasadím, ale nevím přesně jak na to. Jaké podmínky by měly být splněny? Je třeba semena namáčet nebo je lepší je hned zasadit? A co se týče teploty a vlhkosti, jaká by měla být ideální? A ještě mě zajímá, jestli existují nějaké specifické metody nebo triky, které by mi mohly pomoci dosáhnout co nejlepšího výsledku. Mám doma pár druhů kaktusů, které bych chtěl rozmnožit, ale chci se do toho pustit pořádně a s vědomostmi v rukávu. Takže pokud by někdo mohl poskytnout nějaké rady nebo tipy ohledně toho, co všechno k tomu potřebuju a jak na to jít krok za krokem, byl bych moc vděčný. Rád bych se vyhnul chybám, které by mohly semena zničit nebo zkomplikovat celý proces. Díky moc za vaše zkušenosti a rady!