Kdy je nejlepší čas na výsev tropických rostlin?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten nejlepší čas pro výsev tropických rostlin. Vím, že většina z nich pochází z teplých oblastí, ale co se týče našeho klimatu, mám pocit, že to může být trochu komplikovanější. Předpokládám, že jaro bude ideální, protože se začíná oteplovat a dny jsou delší, ale co když chci pěstovat něco, co má rádo teplo hned od začátku? Je lepší začít s výsevem uvnitř a pak přesadit ven? Myslím si, že existuje spousta faktorů jako teplota, vlhkost a světlo, které ovlivňují úspěch výsevu. Jaké máte zkušenosti s jednotlivými druhy tropických rostlin? Zkoušeli jste je vysévat v různých obdobích roku? Co třeba palmy nebo orchideje, mají nějaké specifické požadavky na čas výsevu? A co kaktusy – ti se také považují za tropické rostliny a mám pocit, že mají jiné potřeby než ostatní. Jaké podmínky by měly být splněny před tím, než se rozhodnu pro výsev? Budu moc ráda za jakékoli tipy či rady, které byste mi mohli poskytnout. Jaký je váš názor na umělé osvětlení při pěstování tropických rostlin v domácnosti? Děkuju!