Jak poznám, že je správná doba pro výsev kaktusů?
Vždycky mě fascinovalo, jak dynamický a různorodý je svět kaktusů a sukulentů. Rád bych se zeptal, jak vlastně poznat ten pravý čas na výsev kaktusů. Vím, že pravidelné zalévání a sluneční světlo jsou důležité, ale co když jde o samotný výsev? Jaké faktory bych měl zohlednit? Mám na mysli nejen roční období, ale také teplotu, vlhkost a další podmínky. Pokud se podívám ven a vidím, že slunce svítí, znamená to, že už je čas začít? A co když v noci klesají teploty? Měli byste počkat na stabilnější počasí nebo to není tak důležité? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní známky, které vám signalizují, že je čas sázet. Například změny v přírodě nebo chování rostlin? A co třeba různé druhy kaktusů - liší se jejich potřeby ohledně výsevu? Jak zjistit, zda jsou semena čerstvá a životaschopná? Při pěstování jsem narazil na spoustu různých názorů a doporučení, ale pořád mi není jasné, jak to vlastně je. Takže prosím, pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti ohledně toho, kdy je nejlepší čas na výsev kaktusů, budu moc rád za každou radu.